onsdag 17. november 2010

Saksliste til SAU møte

På SVTU møte på Dillingøy ble vi enige om at disse sakene skulle tas opp i SAU møte med siviltjensten og justisdepartementet.

Takk for forslag som kom inn under allmøterundene! Dere vil kjenne igjen noen av sakene derfra!
Saksliste til SAU-møte, 09.12.10



Sak 1

Støtte til linser

SVTU ser ikke grunn til at det ikke gis stønad til linser for sivile vernepliktige. SVTU mener at kontaktlinser bør støttes på lik linje med briller i reglementet for økonomiske ytelser for sivile vernepliktige.

Sak 2

Kostsatser

SVTU mener at kostpengesatsen for sivile vernepliktige er for lav. SVTU mener at kostpengesatsen bør gjenspeile hvor mye det i realiteten koster i gjennomsnitt per dag å leve med et normalt og sunt kosthold i Norge i dag.

Sak 3

VOKT kvote

SVTU mener at VOKT er et vikitg arbeid innenfor siviltjenesten. SVTU synes det er beklagelig at VOKT-kvoten for antall årsverk er kuttet fra 60 årsverk til 40 i budsjettet for 2011. SVTU ønsker denne kvoten økt i det endelige budsjettet.

Sak 4

VOKT tjenstebolig

VOKT tjensteplasser er i dag fritatt fra å skaffe tjensteboliger for de sivile vernepliktige. SVTU mener at VOKT-ordningen ikke skal fritas fra å skaffe tjenestebolig for sivilarbeidere.        

Sak 5

Musikkfestival

Hvert år siden 2005 har SVTU arrangert en musikkfestival, og i mai 20011 skal den arrangeres igjen. I den sammenheng ønsker SVTU å ta inngangspenger for de som ikke er sivile vernepliktige. SVTU ønsker også å lage en CD med diverse artister som har tilknytning til siviltjensten, og legge den ut for salg. Pengene som samles inn fra disse prosjektene ønsker SVTU å gi til UNICEF og ber om dispansasjon til dette.

1 kommentar:

  1. Vi fikk igjennom en sak!
    Støtte til linser!

    Vi vil få støtte til linser! Yeah!

    SvarSlett